#003 - Engineer wanna be !


Engineer celop ! 

hey world. fuhh.. 
Quee actually tengah happy sangat sangat la. because..
haaa,, ni yang Quee nak share sikit. 
well just now time breakfast me and my caca
ni niece i yang nakal ni.
okay ni gambar sebelum kejadian yang i nak ceritakan ni. what happened is.....
okay time i dengan Qrisya nak breakfast. kitaorang tengok cartoon sambil makan. so i don't know, suddenly  Qrisya menari and sepak cawan yang penuh dengan susu.
susu tu pun tumpah kat laptop i. so i tengok my laptop macam t.v rosak yang xde siaran tu and turn off mcm tu je.
OHMAIGAD!
Qrisyaaaa... dalam hati..
 so i took my laptop letak kat tepi and im going to kitchen ambil tissues and kain untuk cleanup susu tumpah tu. 
after clean everything.. tengok Qrisya buat apa.
she macam tau je yang she buat something bad and she pretending tidur kat sofa
i just laugh and bawa dia duduk continue makan..
after makan tu. i bawa dia duduk depan t.v and watch cartoon. then i forgot about my laptop !
oh no.. then tengok je laptop dah tak boleh on. are you kidding me?
then i cari screwdriver satu rumah. okay tak jumpa 
nevermind its not end of the world kan? 
jeng jeng jeng i jumpa gunting kecil. ala.. gunting yang kita boleh lipat lipat tu.

pinjam gambar yerr.

so dengan mengunakan gunting lipat ni. saya try buka screw kat belakang laptop. perhhh
agak berjam-jam lamanya.
lepas tu try je buka. smpai dapat buka tengok kat dalam laptop lagi perrrrhh
macam kolam susu.. ambil tissues lagi. lap slow2.. buka lagi satu per satu kat dalam laptop.
nah.... kini laptop ku bogel sebogel bogelnya ! hahaha
berdarah hidung tengok laptop berterabur dilantai 
mengapa ?!
takpe teruskan teruskan !
disebabkan pengalaman mengajar kita. well orang putih kata
experience is the best teacher
disebabkan sebelum ni dah biasa phone masuk dalam maggie, dalam pool dalam minuman dan macam-macam lagi.
so what i did is............... 
kena bersihkan juga.. and i ambil hair dryer !
blow laptop bagi kering sekering keringnya.. 
then dah settle ! pasang balik semua macam biasa. main agak-agak je.
dah la xpernah2 nak pegang benda-benda macam ni. baru hari ni nampak apa ada kat dalam laptop.
kesian kan ? then lepas pasang tu.. dengan harapan boleh la on.. 
try on.
*
*
*
well. well. well..
the screen gelap.. oh noo!!
oh pasrah !! xpe biarlah nanti my sis balik. ajak dia p repair.
 then letak kat tepi 
kecewa sedih marah pasrah semua bercampur aduk..
then join qrisya tengok t.v untuk lupakan seketika..
lepas mandikan qrisya then buat susu untuk dia..
kalini i kembali dengan harapan. kalau xcuba.. kita tak tahu kan ?
 ceh wahh.. macam genius je kan..
 i try lagi on hairdryer. keringkan dari luar.. after i rasa memang akan kering.. i bawa p bilik.
pasang kipas meja and letak tebalik dan kat depan kipas. bagi laptop rehat. after that p tengok qrisya. dah tidur. 
nasip baik x cranky harini. so dalam 30minit after that i try tengok my laptop.. i try on but xde perubahan.. i biarkan je.. then keluar sebab nak p toilet. when i datang balik tengok my laptop.
taddddaaaaa 
ITS TURNING ON !
tapi keluar lampu biru and kena setup.
after setup everything my laptop jadi normal balik. 
Thanks god !
 i did it ! dengan berbekalkan GUNTING LIPAT !

♥♥Much love : Quee Radius


1 reply sini:

faridah.s said...

wah.. boleh la apply engineering nanti kan sis. berbakat tuhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...